HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

Az eleteim tortenete avagy egy ketes ertekeu jovendoles Vaitheeswarankoilban

2009.02.18. 08:39 Balazs.Indiaban

Hol volt, hol nem volt. Elt egyszer egy kiraly Sri Lanaka szigeten, akinek volt negy fia. A legidosebb fiu 24 eves volt, amikor kiraly varatloanul elhalalozott. "Meghalt a kiraly, eljen a kiraly!" - a korona a legidosebb fiura szallt. Jo kiraly volt, szerettek az emberek - egeszen 38 eves koraig, amikor vmiert gonossza lett es egy tiszteletre melto bolcset, gurut is melyen megsertett. A bolcs ezert megatkozta es egy sulyos betegseget kuldott ra. A szenvedese soran a kiraly magaba nezett es raebredt buneire. Lemondott a tronrol es hatra levo eletet remetekent toltotte.
Halala utan Magyarorszagon szuletett ujja...
(Most atugrom a sztori eddigi eletemre vonatkozo reszeit - a josok ugyanis itt azt mondtak vissza, ammit ugyes kerdezz-felelekkel kiszedtek belolem es az Olvasoim tobbsege szamara is ismert. Folytassuk a sztorit a jelentol.)
Eletem 26. eveben jottem el a josdaban (2009. januar 28-an toltottem be 25-ot, ergo kicsit melle lottek). A kovetkezo 7 honapban "problemam lehet vizzel es tuzzel" szal vigyaznom kell! De ha rendelek toluk egy speci szertartast 4000 rupiaert (kb. 18.000Ft), akkor meguszhatom a dolgot...
Batyjam 28-29 eves koraban fog megnosulni, raadasul "arranged marriage" lesz! Indiaban a szulok altal leszervezett frigy (arranged marriage) a hazassag szinte egyetlen lehetseges  modja. Josaim nem tudtak kilepni sajat kulurajukbol, vagy csak nem tudjak, hogy nalunk: az "ekolcstelenul liberalis" fehereknek mar 100 eve nem divat a szervezett hazassag... Szal vigyazz  bratyo, mert a vegen kihazasitanak valami harpiahoz! :o)
Mikozben en nagyon sikeres leszek a karrieremben, 32-33 eves koromban felesegul veszek egy nagyon, nagyon szep not (kinek josolnanak rondat vagy atlagosat?!) es lesz ket gyeremekunk: egy fiu es egy lany. Egyikuk vmi muveszeti dolgot, a masik vmi technikai dolgot fog tanulni - sot!  Az egyikuk annyira sikeres lesz, hogy kulfoldon is fog tanulni! (Ez is egy tipikusan indiai vagyalom.)
Majd elfelejtettem! Ha nem mondatok puddzsat 4000 rupiert, akkor sajnos az elso hazassagom el fog romlani es lesz egy masodik is. :o)
50 eves korom korul mikor mar nagyon, nagyon, nagyon sikeres es boldog vagyok, jon egy nagy guru, aki engem megald. (Ugy legyen!) Sok jot teszek majd az emberekert es 72 eves koromban elegedetten allok tovabb a foldi vilagbol.
Kovetkezo eletemben egy olyan orszagba fogok megszuletni, amit "Amerika ural". (valahogy a Kina uralta vilag valoszinubbnek tunik nekem, de tegyuk fol, hogy szegeny jenkiknek is marad meg valami...) es nagyon sok jot fogok tenni az emberekert. Ez lesz az utolso eletem, mert ezt kovetoen elerem a megszabadulast es nem kell tobbe megszuletnem. (megint csak amen!)

Oszinten kivanom, hogy a joslat szorul szora bejojjon: ilyen szep eletet (eleteket) almodni se mertem volna magamnak! :o) Talan epp ez a baj veluk: tul szep ahhoz, hogy igaz legyen! Ami jelentosen rontja a joslatok hitelesseget, hogy szinte semmit nem talaltak el maguktol a jelenlegi eletemrol! Nem volt az a Hu-vazze!-ezt-honnan-tudjatok?!?!? elmenyem.
Kerekperec nem jelentem ki, hogy az egesz baromsag: azzal beismernem, hogy kidobtam az ablakon 2000 rupiat (a 4000-es szertartasra persze nem tudtak radumalni). Jothi annak idejen azt mondta, hogy a mondokajuk 60%-a szarmazik a felolvasott levelekbol es 40%-ot ok koltik hozza. Ahogy az oreg zen-mester mondja: majd meglatjuk! :o)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr22950002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almásrétes 2012.09.28. 21:26:26

Szia Balázs!

Van valami fejleményed? Tesódat összeadtátok ? ;)
Nos, én nem mondanám magamat feltétlenül szkeptikusnak, de úgy néz ki nagyon hasonló életünk lesz :)

Balazs.Indiaban 2012.09.29. 09:21:33

@almásrétes:

Szia almásrétes?

Ismerjük mi egymást? Ami almásrétessel találkoztam eddig, azok nem tudtak írni és nem is nagyon élték túl a találkozást...
Szóval kit tisztelhetek benned? :)
süti beállítások módosítása