HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

A kiralyi Mysore

2009.02.09. 07:20 Balazs.Indiaban

Mysore az egyik legszebb es legelhetobb varos Indiaban. Olyan csodakat lattam itt, mint 2x2 savos, kozepen elvalasztott - egyszoval igazi - autopalya, kozlekedesi lampak, viszonylag tiszta utcak es nem utolso sorban a Maharadzsa palotaja. Ez utobbi a legszebb epulet amit eddig Indiaban lattam - csodalatos!
Mysoret es mai Karnataka-allam nagyreszet egykor uralo Wodeyar-dinasztia 1897-ben akkora lagzit csapott, hogy a lakhelyukul szolgalo tobbszaz eves fapalotajuk nem elte tul: legett. Nem volt mit tenni: kellett egy uj! 4,5 millio rupiaba kerult (ez mai aron India eves GDP-jenek %-ban merheto hanyada) es tobbezer munkas dolgozott rajta evtizedeken keresztul, mire a kiralyi csalad bekoltozhetett. Az eredmey lenyugozo!
A palota fele ma allami tulajdon es szabadon latogathato, a masik feleben meg mindig a Wodeyarok elnek - persze ma mar kevesbe fenyuzo korulmenyek kozott.

A palota nappal...

 

...es ejjel

 

(A kepek a Wikipediarol vannak - technikaiokokbol nem tudom fel tenni a sajatjaim egyelore..)

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr26940351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása