HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

Elhagyott...

2009.02.04. 12:42 Balazs.Indiaban

Elhagyott az uitarsam, az orvosom, a "felesegem"...es meg a mosonom is! :o(

Zsuzsa Sri Lankara ment nyaralni 10 napra, hogy kipihenje az utazas faradalmait.
"Elkeseredesemben" ugy dontottem, hogy "spiriturat" teszek: meglatogatom Mamat!

Mātā Amritanandamayī Devi (kozismertebb neven Amma) India legismertebb noi guruja, szentje. "Olelo anyanak" is nevezik, mert mindenkit, aki felkeresi ot egy olelessel ald meg. Atlag napi 8 ezer olelest oszt ki, ami sokak szerint rendkivuli (spiritalis) elmenyt nyujt es messze tul mutat magan a "fizikai" cselekedeten...
Ammat sokan Foldre szuletett, "elo" istenkent tisztelik Del-Indiaban. Hogy valoban isten-e?! Ezt nem tudom, de valoszinuleg kozelebb all Hozza mint a legtobb ember: karitativ tevekenysege renkivul szerteagazo es sok tizezer embernek segit nap mint nap.
Akar isten akar, nem - jolelku, szent emberekkel talalkozni jo dolog, szoval megyek es felkeresem Ammat es ashramjat!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr65922163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása