HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

Az uj Goa , avagy egy rejtett paradicsom a Tehen fule alatt

2009.01.25. 13:52 Balazs.Indiaban

  

 


Gokarna egy apro varoska Goatol delre Karnataka-allamban. A varos, melynek neve szoszerinti forditasban "tehenfulet" jelent templomairol nevezetes, es komoly zarandokhad ostromolja az ev minden napjan. (A jo hindu minden evben legalabb egyszer elzarandokol egy szenthelyre. Indiaban egesz iparag epul erre.) A varoska nem sokat kinal az ide latogtonak, de a tole 5-8 kiloeterre fekvo tengerpartok annal inkabb.
A szilak koze ekelodott 1-2 kilometeres homkos partszakaszokon csupan nehany fabol, palmalevelekbol es bambuszbol osszeacsolt kis kavezo talahato - valszeg ezek is csak az indiai turistaszezon (nov.-marc.) idejen mukodnek . Az aramellatas indiai mertekkel merve meglepoen folyamatos, az internet lassu es akadozik es nagyon draga - bar csoda, hogy van egyaltalan. Mobil terero nulla - pedig a mobil-manias Indiaban ez nagyszo!
 

 
 Az Om-beach

 Megszallni csak valamelyik kavezo altal kinalt nadkunyhoban lehet - olcsoert: kb. 600 Ft/ej a standard tarifa. Ezzel fugghet ossze tobbek kozott, hogy a kornyek valosagos hippi-paradicsom. Mi itt nagyon kilogunk a kozonsegbol: se raszta-hajunk, se latanyos, jakuzakat megszegyenito tetkonk nincsen. Gokarnarba jon mindenki, aki megunta Goa kommerszitasat, iparszeruve duzzadt turizmusat, amely mara nelkuloz szinte minden lazasagot, szabad legkort, amirol annak idejen hiresse valt. Gokarna kiepitetlen, vad, kommeresznek egyaltalan nem nevezheto strandjaibol mindaz sugarzik, ami Goa lehetet egykoron. A hely laza, szabad hangulatat a szinte allandoan szolo reggie-zene is erositi. Gokarna az "uj Goa" - csak kisebben. Bar valszeg par evmulva Goa sorsarajut, de addig is elvezzuk ki! :o) 
Zsuzsaval mi azon kevesek koze tartozunk, akik teglahazikoban laknak, amelyhez "furdoszoba" is tartozik. A helyi viszonylatban luxszuslaknak szamito hazikonkhoz a kovetkezo hazikedvernceket kaptuk: ket beka (a "furdoszoba" ajtajanak sarkaban laknak), 3 gyik (tobbnyire a plafonon tanyaznak), 2-3 pok (szobasarkok),  x darab szunyog (poziciojuk a mienkhez igazodik). Kistarsasagunk ellenere nagyon jol erezzuk itt magunkat, szal maradunk vagy 5-6 napot.  :o)

Kunyhonk a tengertol alig 20 meterre fekszik - ha dagaly van akkor csak 15...

 

Az egyik bekulank

 

Naplemente az Om-beachen

 

Probalok aranyosan nezni... :o)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr62901233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása