HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

Shiva arnyekaban

2009.01.22. 07:18 Balazs.Indiaban

Murudeshwar - nehany ezres kisvaros Karnataka-allam tengerpartjan valahol Managlore es Goa kozott feluton. Turistak nem nagyon jarnak erre: szinte feltunest kelt az erre keveredo feherember. Minket is csak ket dolog hozott ide: az erintetlennek, turistamentesenek igert tengerpart es Shiva isten kozel 40 meter magas szobra, ami a legnagyobb a vilagon. Elobbi tulsagosan is erintetlennek bizonyult: infrastrukturat (pl. etterem) alig talaltunk, viszont rengeteg kivancsiskodo helyit igen, akik miatt a bikinis strandolas igen kellemetlen lett volna Zsuzsa szamara. A szariba vagy burkaba csomagolt indiai nokhoz kepest a bikiniben, szinte felmeztelenul napozo nok latvanya szamukra mar kesz "porografia". Nyugaton a szexfilmeket neznek a ferfiak, itt meg a bikiniben strandolo nyugati turistakat. Indiaban ez komoly "sportag" - kulonosen az olyan eldugott helyeken, mint Murudeshwar, ahol a lakossag 70%-a muszlim hitu (ertsd: sok a "nindzsanak oltozott" no).
A szobor valoban tekintelyt parancsolo latvanyt nyujtott, de erdemi strandolasi lehetoseg hijan egy nap utan tovabb alltunk Gokarnaba.
  

 
 Ulok a beachen - amint a hatterbol latszik: valoban erintetlen es turistamentes

 

 

Romantikus seta a murudeshwari tengerparton muszlim-modra

  

Utitarsam Murudeshwar tengerpartjan - hatterben a Shiva-szoborral es a nem kevesbe meretes hindu templommal

 

Lord Shiva

 

Shiva labai elott...

  

Naplemente - olyan ez itt szamunkra, mint otthon az esti hirek: mindig megnezzuk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr44905388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása