HTML

Feljegyzések Hindusztánból

Egyetemi éveim közepe táján merült fel bennem az ötlet: jó lenne világot járni kicsit még mielőtt beszállok a "mókuskerékbe". Ha már dolgozik az ember, akkor nincs az a munkáltató, aki tolerálna egy 2-3 hónapos kiruccanást . Az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott az útiterv: India, 2008 november 27 - 2009. március 29. Ez a blog az ott szerzett tapasztalataimat, élményeimet hivatott megörökíteni.

Friss topikok

Kochin es a mosonom

2009.01.16. 09:16 Balazs.Indiaban

Kochin - nagy multu kereskedo varos a Malabar-parton. Mar a romaiak is hajoztak erre, majd jottek az arab, a kinai, a portugal, a holland vegul az angol kereskedok, szines kulturalis orokseget hagyva maguk utan. Sajnos ebbol ma mar nem sok latszik: szinte egyik epulet sem regebbi 200 evnel. Ennek ellenre van egy nyugod, "europaias" hangulata a varosnak  -  hianyzik belole az indiai varosokra jellemzo  kaosz es nyuzsges.

 

Kochin egyik jelkepe: kinai halaszhalo naplemente elotti percrekben

 

Cochinban sajat mosonore sikerult szert tennem: Zsuzsa nemi mososzer es feherito beszerzese utan vallalta, hogy 10 rupiaert (10 Rs/db) mossa a ruhaimat. A legtobb hotel 15 ropit ker ezert es foltosan hozzak vissza a ruhakat! Szoval a 10 ropis ar nagyon jo ajanlat! :o)

 

A "mosonom" :oD

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feljegyzesek-hinduszthanbol.blog.hu/api/trackback/id/tr84881229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása